четвер, 30 серпня 2012 р.

Свято села Богданівка


       В день Незалежності України 24 серпня на майдані в центрі села зібралася дружня, працелюбна громада, щоб віддати належну шану своїй малій Батьківщині – рідній, квітучій  Богданівці, Богом даній землі. Цим  святом ми  показали, як ми бачимо себе в нашій державі, ким ми є,що для нас є дорогим.

        Передумовою гарного настрою та доброзичливих усмішок стали подарунки, які підготували селу до Дня Незалежності України Богданівська сільська рада та землекористувачі. Напередодні тут виконано ремонт шляхово – вуличного покриття на вулицях Олексія Собка та Будівельна на суму 170 тисяч гривень, відремонтовано приміщення початкової школи та дитячого садка і встановлено внутрішні туалети. Коштами ФГ «Шмагайло» підключено 12 світлоточок по вулицях села. Завдячуючи голові СФО «Россолан» Собко Н.І. виготовлено адресні таблички більш ніж на 100 будинків та вивіску з назвою села Богданівка.

        Богданівський сільський голова Панченко Валентина Григорівна від імені виконкому сільської ради поздоровила всіх жителів села та відзначила людей, які своїм посильним вкладом прославляють свою малу Батьківщину, нагородивши грамотами депутатів сільської ради, громадських активістів. Долучились до цієї урочистої події  голова фермерського господарства «Шмагайло», уродженець села і його житель Шмагайло Володимир Миколайович та голова правління СФО «Россолан» Собко Наталія Іванівна, вручивши цінні подарунки та грамоти працівникам, ветеранам війни та праці.

        На святі вшанували найпочесніших мешканців села – людей поважного віку. В їх числі іменинники Гугляр Федір Дмитрович та Косенко Надія Олексіївна, які справляли свої 85 та 75 літні ювілеї.

          З золотим весіллям привітали подружжя Дундук Миколи Дмитровича і Любов Карпівни. В селі Богданівка проживають дві матері – героїні : Піскун Галина Миколаївна та Косенко Надія Олексіївна. На їх честь лунали численні вітання та музичні подарунки. В центрі уваги свята були багатодітні родини Головко Анатолія та Антоніни, Мойсюк Зінаїди та Анатолія, Мойсюк  Олександра і Наталії.

         Односельці не обділили увагою найстарішу жительку села 94-річну Яру Олену Устимівну. Радо зустрічали на святі наймолодшого жителя сільської громади Любомирчика Павленка, який народився 27 липня 2012 року.

      Окрасою свята та гарного настрою стали барвисті вишиванки – роботи сільської майстрині Журавель Ольги Василівни, якими був уквітчаний майдан.

        Було відзначено кращих господинь села: Наталію Бакуменко, Валентину Нікітіну, Марію Співак, Олену Біденко, садиби яких утопають у яскравих квітах.

         Організатором свята виступив Марфівський сільський будинок культури (завідуючий Резніченко Іван Степанович) та сільська бібліотека (завідуюча Баранова Тетяна Володимирівна). Завдячуючи таланту солістки Марії Макарової, учениці Марфівської  ЗОШ І-ІІІ ступенів Оксани Біденко, учням Богданівської ЗОШ  І ступеня, ведучим Світлані Іщенко та Тетяні Барановій , ця подія стала справжнім масовим дійством  для жителів села, а частування кашею та морозивом ще більше всіх зблизило. Святкування завершилося веселою дискотекою.    

        Такі заходи згуртовують громаду дають можливість поспілкуватися у невимушеній атмосфері і пам’ятати, що треба  любити свій народ не тому,що він славний, а тому, що він твій. Бути вірним своїй Батьківщині – бо це твоя колиска. Хто не любить свою Батьківщину, той сирота, без батька, без матері, без роду.












Завідуюча

 Марфівською сільською бібліотекою

Баранова Тетяна Володимирівна

Немає коментарів:

Дописати коментар