середу, 26 серпня 2015 р.

Життєдайне сонце у твоїх руках

29 липня 2015 року у приміщенні Долинської районної бібліотеки для дорослих відбувся конкурс інновацій «Формування громадянської позиції, національної свідомості, культури і духовності» де Марфівська сільська бібліотека представила свій проект.
  Колосок і калина,
І рушник домотканий,
Хліба чорний окраєць
І розсипана сіль…
Все до болю знайоме –
Обереги домашні,
Пісня й дума народу,
Його радість і біль.Бібліотека сьогодні – це інформаційний    і культурний   центр  для жителів громади. Велінням часу  стало  втілення   в бібліотечну діяльність інноваційних технологій тож сільська бібліотека запровадила соціальну інновацію під назвою «Життєдайне сонце у твоїх руках» , Це майстер класи з виготовлення снопа, розповіді про його значення у побуті українського народу.
У 2013 році землеупорядник Богданівської сільської ради Писаренко Галина Михайлівна проявила ініціативу з виготовлення такого оберега та долучила сільську бібліотеку для більш поглибленног інформаційного забезпечення жителів громади.Виготовлений сніп став атрибутом багатьох масових заходів, таких як: флеш-моб «Україна єдина», хода вишиванок «Вишиванку одягайте Україну об’єднайте»,майстер клас «Життєдайне сонце у твоїх руках», Бібліотека територія єдності, де відбулося читання віршів Шевченка під назвою «Читай, формат немає значення» , театральний фестиваль «Вересневі самоцвіти», зустріч студентів практикантів ІІ курсу Кіровоградського педагогічного університету та День Незалежності «Моє село – колиска мого роду». До уваги колег було представлено презентацію цих масових заходів, відео ролик та роздано вебліографічні покажчики.









Немає коментарів:

Дописати коментар